Gratis gids: welk verwarmingssysteem kiezen?

Onze gids helpt je te kiezen tussen de verschillende verwarmingstechnologieën die in België op de markt zijn. Van een eenvoudige opstelling tot een meer complexe situatie en van een pelletkachel tot een warmtepomp. Voor renovaties en nieuwbouw.
Paul
Paul D.
06/12/2022 |
Verwarming renovatie nieuwbouw woning

Het is vandaag niet makkelijk om een verwarmingssysteem te kiezen. Noch om te begrijpen wat alle beschikbare technologieën op de markt precies inhouden.

Of weet jij misschien wat de voordelen zijn van een “hybride” verwarmingsketel ten opzichte van een gascondensatieketel? Voor welke optie ga je best als je gebruik wil maken van hernieuwbare energie voor meer energie-efficiëntie en in een poging om CO2-neutraal te worden? En om te voldoen aan de BEN-normen ? Toch niet? Onze gids "Hoe kies je je verwarmingssysteem?”, die je gratis kunt downloaden, schept duidelijkheid.

Soorten verwarming

Hoewel er in België het vaakst wordt gekozen voor centrale verwarming met een gasketel, zijn er ook andere soorten verwarming om te overwegen. We hebben het dan over een mazoutketel, een houtketel, elektrische verwarming (convector, stralingspaneel, inertieradiator, …), warmtepompen, hybride systemen, micro warmtekrachtkoppeling of thermische zonnepanelen.

Welk verwarmingssysteem kiezen bij renovatie?

Naast een gedetailleerde beschrijving van de belangrijkste verwarmingssystemen, vind je in de gids ook alle factoren terug die je, wat verwarming betreft, in overweging moet nemen wanneer je begint te renoveren.

Verwarmingstechnicus die een radiator ontlucht

Van de beoordeling van de bestaande verwarmingsketel tot de berekening van de aflossing en de vraag of je de radiatoren al dan niet moet vervangen: alle onderwerpen komen aan bod. Net als de meest geschikte verwarmingssystemen uiteraard.

Welke verwarming kiezen als je bouwt?

Ga je bouwen? Dan is de keuze nog groter. Houd er wel rekening mee dat nieuwe woningen vanaf 1 januari 2021 moeten voldoen aan de “quasi zéro énergie”-normen in Wallonië en de BEN-normen in Vlaanderen (in Brussel nog niet).

Gelukkig helpt onze handige en gratis gids je om de juiste verwarmingskeuzes te maken.

Veel leesplezier!