Een webinar over alles wat je moet weten over de rentabiliteit van zonnepanelen

Is investeren in zonnepanelen een goed idee? Om objectief en op basis van cijfers en argumenten je mening te vormen, herlanceren de experts van ENGIE het ‘Doe Mee’-Webinar, waar je ook al je vragen kan stellen.
Paul D.
26/10/2021 |

Schrijf je hier in voor het gratis webinar.

De voorbije jaren volgden de wijzigingen voor zonnepaneleninstallaties zich in sneltempo op in de drie gewesten …

Hierdoor vragen heel wat consumenten zich af of het nog wel interessant is om te investeren in de installatie van zonnepanelen. Het antwoord is ‘ja’, ongeacht het gewest waar je woont! De rentabiliteit ligt vandaag trouwens hoger, vooral in Brussel, en zonnepanelen zijn en blijven veel interessanter dan een spaarrekening en zelfs andere vaak risicovollere investeringen. 

Een rendement tot 35,1%

De experts van ENGIE hebben de nodige berekeningen gemaakt op basis van een gemiddelde installatie met 14 zonnepanelen, die een gemiddeld verbruik van 5000 kWh per jaar dekt en 6000€ kost.

Het resultaat? Een gemiddeld jaarlijks rendement van 35,1% in Brussel, 21,5% in Wallonië en 11,4% in Vlaanderen! Niet slecht, toch?

Hier vind je een overzicht van de rentabiliteit van zonnepanelen per gewest in een infografiek.

Niet overtuigd? Je wilt weten hoeveel je in euro kan besparen op je energiefactuur dankzij een zonnepaneleninstallatie? Of de invoering van de digitale meter deze mooie cijfers niet in het gedrang zal brengen? Of het interessant is om zonnepanelen en een thuisbatterij te combineren? Of gewoonweg of je dak wel voldoet aan alle criteria voor de installatie van zonnepanelen?

Stel je vragen live

Onze experts leggen je in detail uit waarom zonnepanelen nog altijd rendabel zijn, met de nodige cijfers ter ondersteuning. Ze gaan ook dieper in op vragen zoals welk type zonnepanelen kiezen, hoe herken je zonnepanelen van goede kwaliteit en waarom is het een slimme keuze om bij te dragen tot een meer CO2-neutrale toekomst. Meer nog, je kan zelfs live vragen stellen via chat.

Omdat zonnepanelen een geregionaliseerd onderwerp zijn, zullen er per gewest verschillende sessies worden georganiseerd.

De data voor Vlaanderen (in het Nederlands)

  • Dinsdag 16 november om 20u.
  • Donderdag 2 december om 20u.

De data voor Wallonië en Brussel (in het Frans)

  • Donderdag 18 november om 20u.
  • Dinsdag 7 december om 20u. 

Hoe deelnemen aan het gratis webinar over zonnepanelen?

Dankzij ons panel van experts en de getuigenissen van landgenoten zullen zonnepanelen geen enkel geheim meer hebben voor jou. Je krijgt ook de kans om al je vragen te stellen ... Deelnemen kan heel eenvoudig. Je kan je inschrijven voor de sessie van je keuze met het inschrijvingsformulier dat je hier vindt. Tot dan!