Je browser is verouderd

<p>Download de bijgewerkte versie van je&nbsp;browser.</p>

Klik hier

×

Waarom ?

Verklarende grafiek

Volgens de regels van de energiemarkt moet, bij het overnemen van een energiecontract voor een woning, de startdatum van het nieuwe contract van de inkomende klant overeenkomen met de einddatum van het contract van de uitgaande klant.

 

In de meeste gevallen komt de datum waarop de vertrekkende klant verhuist en de datum waarop de inkomende klant zijn intrek neemt, overeen. De begindatum van het contract van de nieuwe bewoner sluit perfect aan met op de einddatum van het contract van de vorige bewoner + 1 dag.

In sommige gevallen vallen deze twee datums echter niet op hetzelfde moment. Wat gebeurt er dan?

Verklarende grafiek

Als de startdatum van jouw contract (en dus ook de einddatum van het contract van de vorige bewoner) niet overeenstemmen³ en je beschikt over een energieovername-document dat door beide partijen werd ingevuld en ondertekend, dan kun je de datum van energieovername ‘betwisten’.

Het energieovername-document kan er dan voor zorgen dat de begindatum van jouw nieuw contract niet moet aansluiten op de einddatum van het contract van de vorige bewoner. Jouw nieuw contract zal dus starten op de gewenste datum. Je bent niet verantwoordelijk voor het verbruik in de tussenperiode en dit verbruik zal jou niet aangerekend worden.

 

Beschik je niet over dit document, dan zijn wij verplicht op jouw nieuw contract te laten starten (en aansluiten) op de einddatum van het contract van de vorige bewoner. Het verbruik tijdens die periode zal jou aangerekend worden, ook al was jij hier niet voor verantwoordelijk.
³ Let op: Een verschil van 1 dag is altijd mogelijk. Dat heeft te maken met de administratieve verwerking van de energieovername.

Welke van onderstaande situaties

geldt voor mij?

element-cross

Ik verlaat de woning

Verlaat je binnenkort je huidige woning? Vergeet dan niet je energiecontract op te zeggen bij de sleuteloverdracht. Daarnaast vul je samen met de nieuwe bewoner (of dat nu de eigenaar of toekomstige huurder is) het energieovername-document in. Zo vermijd je achteraf discussies over de meterstanden.

 

 

Meer info
element-plus

Ik verhuis naar de woning

Verhuis je binnenkort naar een nieuwe woning? Vergeet dan niet om een energiecontract af te sluiten, wanneer je de sleutels ontvangt. Wist je dat je verantwoordelijk bent voor de woning vanaf het moment waarop je de sleutels ontvangt? Het document vormt daarmee je bewijs van die meterstanden

 

 

Meer info
element-housing-empty

Tijdelijk overname – Eigenaar   

Ben je eigenaar van de woning en verhuist je huurder binnenkort? Het is belangrijk dat je het energiecontract tijdens deze periode overneemt, zelfs al is dat maar tijdelijk !Vergeet niet om een energieovername-document in te vullen, zowel wanneer je de sleutels ontvangt, als op het moment wanneer je ze overhandigt aan je nieuwe huurder om achteraf discussies over de meterstanden te vermijden.

Meer info

Hoe vul ik het energieovername-document in?

Vereiste informatie:

Je EAN-code(s)

De overnamedatum

De meterstanden

De gegevens (naam, voornaam, telefoonnummer, e-mail) van de nieuwe en oude bewoner en het adres van de betreffende woning

Naam van de energieleverancier van de nieuwe en de oude bewoner

 

Ons advies:

Download het document en print er twee kopieën van af: 1 voor de vertrekkende bewoner en 1 voor de nieuwe bewoner.

Zorg dat beide partijen elk een kopie ondertekenen.

Verschijnt er bij elektriciteit ‘Toestemming in orde’? Geef dan te toestemming voor aardgas. Kopieer de EAN-code (Copy knop) voor aardgas en tik op ‘Toestemming geven’.

De documenten invullen kan een beetje tijd in beslag nemen, wees dus geduldig.