Waarom is er zoveel aandacht voor de energietransitie?
Deelnemen aan de energietransitie is meer dan ooit nodig. Het is DE oplossing voor de planeet, maar ook voor je portemonnee. Want door kleine gewoontes in het dagelijkse leven aan te nemen, kunnen we ons verbruik verminderen, onze energiefactuur verlagen en bijdragen aan een koolstofneutrale toekomst.
Mijn CO2-voetafdruk begrijpen voor een koolstofneutrale toekomst.
Het is niet altijd makkelijk om door de bomen het bos te zien. We proberen je op een eenvoudige manier een antwoord te geven op de belangrijkste vragen.
De CO2-voetafdruk meet de impact die jij hebt op de planeet. Die wordt uitgedrukt in het aantal ton CO₂ dat je per jaar uitstoot. Het is een indicator waarmee we de impact van onze levensstijl op het milieu kunnen beoordelen door de hoeveelheid broeikasgassen te berekenen die door onze activiteiten worden uitgestoten.
In de winter kan je eenvoudig je koolstofvoetafdruk verkleinen door te besparen op je verwarming. Eén graad minder heeft een impact van 7% op je energieverbruik en dus een directe impact op je CO2-uitstoot. Maar je kan nog meer doen:
• Ontdek enkele kleine acties waar niemand aan denkt.
• Doe mee aan de energietransitie.
Hoe kan ik mijn steentje bijdragen aan de energietransitie?
De energietransitie is een zaak van iedereen. In je eentje strijden tegen de klimaatverandering lijkt misschien een verloren zaak, maar dat is het zeker niet. Elke actie, elke persoon telt. Iedereen kan volgens zijn eigen kunnen meewerken aan de energietransitie: door z’n energieverbruik te verminderen, het juiste energiecontract te kiezen of te investeren in groene oplossingen.
Wat is groene energie?
Groene energie wordt geproduceerd op basis van natuurlijke energiebronnen zoals de zon, de wind, het water van een stuwdam, hout, organisch materiaal (biomassa) en de warmte van de bodem. De voordelen? Deze grondstoffen stoten weinig of geen CO2 uit, of zijn CO2-neutraal. Bovendien hernieuwen ze zich telkens weer (de natuur blijft deze bronnen aanmaken). Het is dé oplossing voor onze koolstofneutrale toekomst.
Kiezen voor 100% groene energie en zo je koolstofvoetafdruk verkleinen?
Wat doet ENGIE voor de energietransitie?
ENGIE wil het voortouw nemen in de energietransitie. Samen met onze 7 000 medewerkers bouwen we in België aan het koolstofarme energiesysteem van morgen voor een betaalbare, betrouwbare en duurzame energietransitie voor al onze klanten.
ENGIE engageert zich om tegen 2045 koolstofneutraal te zijn.
ENGIE heeft een productiecapaciteit van 720 MW hernieuwbare energie.
ENGIE investeert in verschillende technologieën om de schommelende vraag naar energie op elk moment te kunnen opvangen.
ENGIE helpt zijn klanten om hun doelstellingen op vlak van duurzame energieoplossingen te verwezenlijken.