De warmtepompboiler
Duurzamer en goedkoper het sanitair water van je zaak verwarmen?
Verwarm het sanitair water van je zaak tot 66% goedkoper dan een klassieke elektrische boiler
Ideaal in combinatie met zonnepanelen om je zelfconsumptie te verhogen
Draag bij aan een duurzame toekomst door minder CO2 uit te stoten
Interessante premies
Een slim alternatief voor een elektrische boiler
Een elektrische boiler mag dan wel goedkoop zijn in de aanschaf, maar uiteindelijk blijkt het een echte energieverslinder te zijn die ongemerkt je kosten aanzienlijk verhoogt. Een warmtepompboiler is een duurzaam alternatief voor een klassieke elektrische boiler. Zo verwarm je het sanitair water van je zaak tot 66% goedkoper.
Hoe werkt een warmtepomboiler?
In plaats van enkel elektriciteit te gebruiken om water te verwarmen, maakt de warmtepompboiler ook gebruik van de warmte uit de omgeving, net zoals een warmtepomp. Deze warmte wordt gebruikt om een koelmiddel in stoom om te zetten. Met een compressor wordt de druk verhoogd en ontstaat er voldoende warmte dat wordt overgedragen op het koude water in het reservoir. Zo wordt op een energiezuinige manier warm water geproduceerd en heb je altijd warm water in huis.
Het proces van een warmtepompboiler kost wel iets meer tijd dan bij een gewone elektrische boiler. Daarom is het belangrijk om een model te kiezen dat past bij jouw behoefte aan warm water. Op deze manier kun je genieten van comfort zonder in te leveren en bespaar je tot wel 66% op je energieverbruik voor het verwarmen van je sanitair water.
Haal het maximale uit je zonnepanelen
Met een warmtepompboiler kan je niet alleen energiezuinig sanitair water verwarmen, maar ook je zelfconsumptie verhogen. De warmtepompboiler gebruikt de opgewekte zonne-energie tijdens de dag voor het verwarmen van sanitair water zodat jij kan genieten van warm water wanneer je het nodig hebt. Zo haal je het maximum uit je zonnepanelen.
Alles wat je moet weten over warmtepompboilers
Wil je het energieverbruik en ecologische voetafdruk van je bedrijf doen dalen? Dan is een warmtepompboiler misschien wel de ideale oplossing! In ons e-book ontdek je alle voordelen van de warmtepompboiler en kom je te weten hoeveel energie je kan besparen op het verwarmen van je sanitair water, hoe je zelf-opgewekte zonne-energie kan inzetten en hoe snel je de investering hebt terugverdiend.
Aantrekkelijke terugverdientijd
Hoelang het duurt vooraleer je je investering hebt terugverdiend hangt af van je situatie
Prijs en premies
Hoeveel kost een warmtepompboiler en op welke subsidies en betaalmogelijkheden heb ik recht?
Kwalitatieve merken en installatie
Bij ENGIE kan je steeds terecht voor topmerken en een professionele installatie
Je nieuwe warmtepompboiler in 5 stappen
Maak een gratis afspraak
Vul online het formulier in.
We bellen je op
We bellen je binnen enkele dagen op om een afspraak in te plannen met een van onze specialisten.
Je ontvangt je offerte met 150€ korting
Binnen de 2 werkdagen na de afspraak met onze expert krijg je je offerte via e-mail.
Gecertifieerde installatie
Onze installateurs zijn gecertifieerd. En dat merk je!
Ook voor de diensten na verkoop zijn we er
Na de installatie kan je op ons rekenen voor het onderhoud of een herstelling.
Over de warmtepompboiler
Lees hier de artikels over warmtepompboiler.
Heb je een vraag?
- Oriëntatie & aankoop
- Installatie
Kiezen voor een warm water warmtepompboiler heeft heel veel voordelen maar ook enkele kleine aandachtspunten waarmee beter wordt rekening gehouden:
Geluid
Een warm water warmtepompboiler maakt ten opzichte van een elektrische boiler wat meer geluid (tussen de 30 en de 50db). Het is dus afgeraden om hem in een leefruimte te plaatsen waar dit geluid storend kan zijn.
Opwarmtijd
Vergeleken met een gasketel die het water bijna onmiddellijk kan opwarmen of een elektrische boiler die in 1 tot 2 uur warm is heeft een warm water warmtepompboiler meer tijd nodig om dezelfde hoeveelheid water op te warmen. Het is dus best om een model te kiezen met een voldoende groot vat zodat er voldoende warm water beschikbaar is voor de komende 12 uur.
Plaats
Daar het reserve vat groot genoeg moet zijn neemt een warm water warmtepompboiler meestal ook meer plaats in. Ook heeft een warm water warmtepompboiler nood aan toegang tot voldoende verse lucht. Afhankelijk van de grootte van de ruimte (minimum 20m³) waarin de warm water warmtepompboiler staat en het type model zijn eventueel extra ventilatie kanalen nodig.
Vanuit een technisch standpunt is het verplicht om ventilatie kanalen te voorzien zodat de warmtepompboiler buitenlucht aanzuigt en koude lucht terug naar buiten stuurt zodra de ruimte waarin het toestel staat minder dan 20m³ vrije lucht bevat. Dit is dus een ruimte van minimaal 2,4 m hoog, 3 meter breed en 3m diep waar niets anders in staat. Staat het toestel in een verwarmde ruimte dan is ventilatie ook verplicht.
Vanuit een subsidie of premie standpunt is het ook verplicht om ventilatie kanalen te voorzien in Wallonië en het Brussels gewest.
Vanuit een comfort standpunt is het aangeraden om ventilatie kanalen te voorzien indien men niet wenst dat de temperatuur in de ruimte waar het toestel staat met 2 à 4 graden daalt.
Voor een warmtepompboiler bestaat er geen verplichting tot onderhoud zoals dat het geval is voor mazout of gas ketels. Op de koop toe is het een technologie die weinig onderhoud vraagt. Er zijn eigenlijk maar 2 punten die op regelmaat moeten worden nagekeken afhangend van waar en hoe de warmtepompboiler is geplaats:
- De lucht toevoer moet proper en vrij blijven. Er kan dus regelmatig gekeken worden of er niet te veel stof aanwezig is in de luchttoevoer
- De aanwezigheid van kalk kan de goede werking belemmeren. Een periodieke controle op verkalking is aangeraden. De frequentie van deze controle hangt af van de duurte graad van het sanitair water.