Je browser is verouderd

<p>Download de bijgewerkte versie van je&nbsp;browser.</p>

Klik hier

×

Volg je laadbeurten in de app

Voordelig laden doe je met een ENGIE laadpaal

jedlix logo electrabel slim laden

Opladen aan het meest voordelige tarief...

Met een geconnecteerde ENGIE laadpaal kan je heel eenvoudig je wagen slim opladen. ENGIE voegt immers intelligentie toe aan je laadpaal. Deze houdt rekening met jouw situatie en zorgt dat je automatisch laadt aan het laagste tarief volgens je energiecontract.

Het enige dat je moet doen is de ENGIE Drive app installeren, je laadpaal verbinden en ENGIE doet de rest!

bulb

Tip: Ken je het ENGIE Drive tarief? Een tarief met een extra laag daltarief, speciaal ontwikkeld voor wie thuis laadt en volledig geïntegreerd met de Drive app.

Heb je een digitale meter en woon je in Vlaanderen? Je kan dan de ENGIE Drive app combineren met het Dynamic tarief, een energiecontract met een variabel uurtarief dat de marktprijzen volgt. De ENGIE Drive app zal dan je laadbeurten activeren op de goedkoopste uren, rekening houdend met je planning (wanneer je vertrekt en hoeveel km nodig zijn).

Slim laden met Jedlix

De ENGIE Drive app: slim laden met een handig overzicht
op je echte laadkosten.

De echte laadkosten volgens jouw energiecontract zijn per laadbeurt weergegeven.

Met slim laden geen zorgen wanneer je best laadt. Gewoon de stekker met je laadpaal verbinden en je laadt altijd optimaal.

Altijd optimaal en voordelig laden met een ENGIE laadpaal

Hoeveel kost een laadpaal?

arrow-right

De kost van een laadpaal is afhankelijk van verschillende elementen. Hierdoor kan de prijs verschillen afhankelijk van je situatie.

Welke elementen beïnvloeden de kost?
• Type laadpaal
• Type aansluiting op de laadpaal (1-fase / 3-fase)
• Bevestiging aan de muur of op een paal
• Complexiteit van de installatie: nabijheid van de zekeringkast, graafwerken nodig, …
• Uitbreiding om stroomonderbreking te voorkomen
• Uitbreiding om maximaal op eigen zonne-energie te laden
• Al dan niet publiek zetten van je laadpaal
• Gekozen abonnementsformule

Simuleer zelf je prijs in enkele stappen.


Moet ik een verzwaring aanvragen bij mijn distributienetbeheerder, en hoe doe ik dit?

arrow-right

Ik heb een laadpaal bij mij thuis maar ik heb een particulier elektriciteitscontract. Mijn oplaadsessies worden gefactureerd aan mijn bedrijf. Tegen welke prijs krijg ik deze oplaadsessies vergoed?

arrow-right

Met een laadpaal met abonnement kan je automatisch je gemaakte laadkosten laten verrekenen met je zaak. Het verrekenen gaat dan geheel automatisch én nauwkeurig. Jij of je werkgever kunnen het tarief voor de vergoeding voor de geladen kWh doorgeven aan 50five by Engie. We raden aan om hiervoor het CREG Tarief te gebruiken. Het CREG tarief evolueert van maand tot maand en volgt de evolutie van de marktprijzen.

Opgelet: je krijgt een vergoeding per geladen kWh. Dit tarief houdt geen rekening met de bijkomende kost aan capaciteitstarief door eventueel hogere vermogenspieken door sneller te laden. Een ENGIE laadpaal biedt je echter de mogelijkheid om deze kosten te milimaliseren door de eHems uitbreiding bij je laadpaal.


Hoe sluit ik mijn compatibele laadpaal aan op de Drive app?

arrow-right
Het is mogelijk om alle geconnecteerde laadpalen die beheerd worden door de Charge Point Operator (CPO) 50Five by ENGIE te verbinden met de Drive app.

Alle CPOs die gebruik maken van Last Mile Solutions als Mobility Service Provider (zoals EDI, Stroohm,…) kunnen mits hun toestemming hun laadpalen compatibel maken met de ENGIE Drive app zodat hun laadpaalgebruikers die ENGIE klant zijn van de functionaliteiten van de Drive app kunnen gebruik maken. De beslissing om dit te activeren ligt bij de CPO zelf, ENGIE heeft hierop geen invloed.

We werken continu aan het toevoegen van nieuwe CPO’s en laadpaalmerken aan ons platform.

Daarnaast is het momenteel mogelijk om laadpalen van volgende merken rechtstreeks aan te sluiten:
Easee
Wallbox
Zaptec